Navigation


Upcoming courses:

  • Aarhus, Denmark, March 5 - 9, 2012
  • New York City, USA, March 26 - 30, 2012
Read more on our website

About me

Brian Holmgård Kristensen

Hi, I'm Brian. I'm a Danish guy primarily working with ASP.NET e-commerce solutions using Microsoft Commerce Server.

I'm co-founder and core-member of Aarhus .NET Usergroup (ANUG), which is a offline community for .NET developers in Denmark.

You can visit my View Brian Holmgård Kristensen's profile on LinkedIn or follow me on Twitter @brianh_dk. Also please feel free to contact me via e-mail Send me an e-mail.

Categories

On this page

Installation af Umbraco - step 2

Archive

Blogroll

Disclaimer
The opinions expressed herein are my own personal opinions and do not represent my employer's view in any way.

RSS 2.0

Send mail to the author(s) E-mail

Total Posts: 36
This Year: 0
This Month: 0
This Week: 0
Comments: 10

Sign In

Follow me on Twitter @brianh_dk
 Monday, 29 September 2008

Jeg fik desværre ikke chancen for at arbejde videre med Umbraco sidst på ugen, forrige uge, pga. F#-arrangement i vores .NET brugergruppe i Århus, samt egen forberedelse til en præsentation og demo af et lille samspil mellem SharePoint 2007, InfoPath Forms og Windows Workflow Foundation.

Derudover kan jeg nævne at jeg i går var til TechTalk hos Microsoft med Anders Hejlsberg, chefarkitekt hos Microsoft på bl.a. C#, samt Steve Ballmer, CEO hos Microsoft. Det var hele køreturen fra Århus til Vedbæk værd, selvom arrangementet kun varede et par timer.

Tilbage til Umbraco. Som nævnt i min forrige post, ramte jeg en lille "mur" i forbindelse med installationen, da jeg ikke havde konfigureret File Permissions for mit Umbraco-website. Jeg Googlede mig vej til en post, som beskriver de foldere og filer som kræver opsætning. Desværre var det ikke helt nok for mig. Jeg måtte sætte Full Control på hele Umbraco-mappen for at få Umbraco til at "æde den". Jeg skal nok vende tilbage med en mere "sikker" løsning, når jeg får tid til at smide lidt tid efter det. Da det her installeres lokalt uden mulighed for at tilgå sitet udefra, kan jeg godt leve med risikoen.

file-permission-error

Som det kan ses havde jeg problemer med ACL på mit Umbraco-website. En hurtig quick-fix var at sætte "Full Control" på hele mappen til kontoen "Network Service", som er den konto som afvikler websitet i IIS'en. Dette anbefales ikke til enhver form for produktionsmiljø.

Videre i installationen kom jeg, men allerede ved næste step kaster Umbraco en Exception i hovedet på mig. Se nedenstående skærmbilleder.

db-installation

Ved klik på "Install", kaster Umbraco følgende Exception:

exception-db-install

Kedeligt. Hvad kan man gøre ved det? Jeg vælger at kigge lidt på den kode som smider den Exception, med anvendelse af mit yndlingstool til decompilering af .NET kode: Lutz Roeders Reflector. Reflector er i øvrigt nu overtaget af softwarehuset Red Gate, som har en væld af yderst interessante tools til .NET og SQL i deres produktportefølje, herunder Ants Profiler og SQL Compare. Et hurtigt kig i koden hjælper imidlertid ingenting - så jeg må overveje andre alternativer. Èt af dem er at prøve igen. Jeg klikker på "Tilbage"-knappen i browseren, og klikker på Install-knappen endnu en gang. Det hjalp :-)

yay-db-install-went-well

Videre i installationen - lækkert. Umbraco tjekker opsætningen af mine filrettigheder, og fortæller mig at det er perfekt sat op, hvilket også er fair nok, på trods af at jeg har sat Full Control på hele mappen. Så helt perfekt er det ikke - men det må jeg kigge på senere.

Igen fortsætter installationen, og nu står jeg på step 5/5 - hvor jeg skal vælge om jeg vil installere Boost. Boost er et nyt begreb i Umbraco 4, og er i følge screencastet af Niels Hartvig, et helt skrabet web-site som overholder en række Umbraco-konventioner (som jeg stadig ikke kender), og som lukker op for en anden feature: Nitros. Igen kan jeg kun trygt læne mig op af Niels Hartvigs definition af Nitros, som dækker over en afgrænset specifik funktionalitet, som f.eks. TopNavigation, standard SiteMap. Jeg har erfaring med WSS/MOSS (SharePoint) udvikling, og umiddelbart minder det rigtig meget om det vi her kender som "Features". Det lyder meget lovende - og mon ikke jeg burde prøve at lave min egen lille Nitro i forbindelse med det her projekt. Jeg følger Niels' guidelines, og installerer Boost med de Nitros som installationen finder.

install-boost

Et klik på "Install Boost"-knappen bekræfter at jeg har brugt for meget tid på at skrive den her post (og i øvrigt lave en masse andet), end at rent faktisk gennemføre selve installationen af Umbraco, for jeg får straks smidt følgende Exception i hovedet:

user-time-out

Min bruger har simpelthen fået et timeout af Umbraco/ASP.NET. Helt forståeligt. Løsningen var ret simpel; jeg besøgte "http://localhost/umbraco" som er adressen til selve administrationsdelen af Umbraco. Her loggede jeg ind med den bruger som blev oprettet i forbindelse med installationen.

Tilbage til installationen, og et klik på "Install Boost", får mig videre til næste side (se nedenstående skærmbillede), hvor jeg kan vælge de Nitros som skal installeres med sitet. Jeg vælger at installere dem alle.

nitros-installation

done-installation

Hermed er Umbraco 4 installeret på Windows Server 2008 med SQL Server 2008. I Rock!

Posted on Monday, 29 September 2008 18:37:57 (Romance Standard Time, UTC+01:00)
# | Comments [0]